Magyar
·
Street vs. race - új karosszéria csomagok az Audi R8-hoz

 


Még mindig sportautó vagy már versenyautó? Az Audi R8 nem csak egyedülálló vezetési élményt kínál. A "civil" változat tulajdonosai az ABT Sportsline két egyedi karosszéria készlete között dönthetnek: STREET vs RACE. Az új hátsó kipufogódob rendszer és az optimális légterelő elemek további 20 LE (15 kW) teljesítményt nyújtanak.


A STREET karosszéria készlet az Audi R8-hoz képest egyértelműen jellegzetesebb megjelenést kölcsönöz az új, eloxált karbon panelekkel. A nagy légbeömlők az oldalán, a jelentősen nagyobb nyílásokkal, szélekkel agresszívabb, de mindig stílusos megjelenést eredményeznek. A hátsó rész kap egy új köténylemezt is, amely sokkal jellegzetesebb, mint a gyártási verzió. A látható szénszálas dupla kipufogószegély és a légbeömlők körüli keretek kiemelkednek.


Még mindig nem elég erőteljes? A RACE karosszéria készlet, amely a STREET változaton alapul, egy kicsit több tűzijátékot kínál. Az első oldalát egy első köténylemez díszíti, a látványos szénszálas oldalsó légterelő elemekkel. A versenyautó csúcstechnológiájú anyagát az oldalán is használják - az új ABT oldalsó légterelő elemekhez és a járulékos kerékház szellőztető részekhez. A hátsó légterelő elemek tökéletesen illeszkednek a meglévő diffúzorhoz a hátulján, kiegészítve a versenyautó megjelenést. Opcionálisan a STREET és a RACE karosszériakészlet látványos szénszálas részei is beszerezhetők matt vagy színes változatban pótdíj ellenében. A fényes, fekete ABT tükörborítások is kaphatóak kiegészítőként. A megjelenés a "fekete mágia" kovácsolt 19 colos ABT HIGH PERFORMANCE ER-F keréktárcsákkal egészül ki. Az ABT HIGH PERFORMANCE GR kerekei 20 colos "fekete mágia", kovácsolt változata egy másik alternatíva.


Akinek jelenleg "csak" az 540 lóerős (397 kW) "alapmotorral" rendelkező R8-as áll a garázsban, és meg akarja mutatni a teljesítmény részlegnél, kihasználhatja az ABT Power teljesítménynövelést. Az ABT Sportsline az 5,2 literes V10-es motorból további 70 LE-t hoz ki. Mint az R8 V10 plusz, amely ugyanazzal a motorral rendelkezik. Az optimális motorvezérléssel a 610 LE (449 kW) és az 560 Nm várja, hogy elszabaduljon az utakon. És ez még nem tartalmazza a továbbfejlesztett kipufogórendszer hatását a karosszéria készletekből: ez 630 LE (464 kW) értékű maximális hozamot eredményez. Az opcionális ABT spirál rugók és az ABT sportstabilizáló rudak tökéletes irányítást biztosítanak, így az R8 ideális vonalat nemcsak vizuálisan, hanem az utakon is élvezheti.