Magyar
·
AZ ÚJ ABT AS4
FANTASZTIKUSAN GYORS, LENYŰGÖZŐEN SPORTOS ÉS HIHETETLENÜL ERŐS


Az Audi 1994 óta, azaz már több mint 30 éve éri el sikereit a közepes méretű autók piacán, az Audi A80-as modellektől az A4-ig. Az ABT Sportsline már a kezdetektől fogva elkötelezett híve ezen modelleknek. Ebből kifolyólag egyáltalán nem meglepő, hogy a Genfi Motor Show eseményén idén az új ABT AS4 fog bemutatásra kerülni. Végtére is az ABT idén ünnepli 120. születésnapját és a leggondosabb partnerkapcsolatuk – a korai 1920-as évektől – az Audival és annak négy „testvérmárkájával” van.


„Az A4 modell nagy szerepet játszott a vállalat növekedésében, ezért természetesen számunkra is mindig nagyon frontos volt” mondta Hans-Jürgen Abt, majd hozzátette: „Az A4 a viszonyítási alap a közepes méretű, prémium kategóriás autók esetében, ezért külön kihívás volt számunkra ezt a szintet még feljebb emelni.” Ezért is döntöttek úgy, hogy Genfben megmutatják a gyári 272 lóerős (200kW) és 600 Nm-es modell teljesítménynöveléssel ellátott, 325 lóerős (239kW9 és 680 Nm-es változatát. Az új ABT AS4 garantáltan minden helyzetben meg fogja állni a helyét.


Az AS4 lenyűgöző erejéhez látványos külső is dukál, továbbá állítható magasságú, ABT futómű rugókat is kapott az autó. A nyomtávszélesítésekkel és a leengedett futóművel együtt kiváló egyensúllyal fekszi az utat. A külső optika szett továbbá magában foglal egy első kötény szettet, első hűtődíszrácsot, sárvédő betétet és egy hátsó kötény szettet is a jellegzetes négy csöves kipufogó végekkel.


Az autó külső megjelenéséhez végül, de persze nem utolsó sorban, az ABT Sportsline sport kerekei járultak hozzá. A DR, ER-C és FR típusú 8,5x19” vagy 9x20” méretű felnik különböző fajta gumiabroncsokkal is felszerelhetőek. Az új Abt AS4 maga a megtestesült tökéletesség és kényelem. Ahogyan Hans-Jürgen Abt mondta: „Azt akarjuk, hogy ez legyen a valaha volt legjobb kivitelezés.” Ez az egyetlen módja annak, hogy a 120 éves cég még mindig képes legyen növekedni – az ügyfelek minden igényét szem előtt tartva.