Magyar
·
Az ABT Audi RS5 510 lóerőt kap

 


Ez közel volt: az ABT Sportsline kis segítségével az Audi S5 már eléri a 425 LE (313 kW) teljesítményt, ami veszélyesen közel van az RS5 nagy testvérének szintjéhez, ami csak 25 LE-vel tud többet . A Hans-Jürgen, az Abt vezérigazgatója ugyanakkor egy új teljesítménycsomagot fogalmaz meg, amely az RS5 teljesítményét megnöveli: "ABT motorvezérlő egységünk révén a V6 twin-turbó motor képes 510 LE (375 kW) teljesítményre, és 680 Nm maximális nyomatékra."


Az alapváltozatban a jelenlegi Audi RS5 450 lőerős (331 kW) motorral rendelkezik, nem rendelkezik több lőerővel, mint elődje a nagy fordulatszámú V8 motorral. Az új V6 twin-turbó motor azonban egyértelműen a már meglévő nyomaték szempontjából is kiváló: 600 Nm a korábbi 430 Nm-rel szemben. A 60 lőerő növekedés mellett az ABT egy másik 80 Nm-rel is növelte a nyomatékot. Bárki, aki ismeri az ABT Sportsline-t, tudja, hogy Kemptenben, valahol "a sebesség szent csarnokaiban" egy még erőteljesebb és limitáltabb RS5 modellt is fejlesztenek.


A vonzó 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal tökéletes harmóniát mutatnak. A modelltől függően ezek a tárcsák számos fekete árnyalatban állnak rendelkezésre, a fekete mágiától, a misztikus feketéktől kezdve a fényes fekete és matt feketéig. Helyenként, a kontraszt felületeken is gyémánt-megmunkált felületet használnak. Jelenleg rendelkezésre állnak a DR, FR és GR formatervezési minták, valamint az ER-F kizárólag kovácsolt kerekek. Az tárcsákat az ABT Sportsline teljes körű kerékkészletként is megvásárolhatja, akár a Dunlop, akár a Continental gumiabroncsokkal.


Azok számára, akik valamilyen fénnyel szeretnék ellenezni a feketét, azoknak a menő beépített bejárati jelzőfény áll rendelkezésre, amely a LED világítást használja az ABT logó talajra történő kivetítésére.