Magyar
·
AUDI RS3 ABT TÖLTŐLEVEGŐ-HŰTŐVEL ÉS 450 LÓERŐVEL

Az ABT teljesítménynöveléssel rendelkező új Audi RS3 430 lóerővel / 316 kW-al rendelkezik (széria adatok: 367 LE / 270 kW). Az ABT Power S technológiának köszönhetően az autó még tovább, 450 lóerő (331kW) és 550 Nm teljesítményre növelhető (széria nyomaték: 450 Nm). Ezt a 24%-os erő növekedést a speciálisan erre a célra kifejlesztett ABT töltőlevegő-hűtő teszi lehetővé. Ennek köszönhetően 19%-al nő a beáramlási felület, és a 34%-al nagyobb hálónak köszönhetően javul a motorhűtés. Ezek miatt tudja tartani az egyenletes teljesítményt még magas környezeti hőmérsékleten is. Egy fontos mellékhatás a turbófeltöltő csökkentett nyomásteljesítménye. Az ABT töltőlevegő-hűtő a szokásos helyre van rögzítve, így nem igényel speciális beavatkozást. Ennek eredményeként nem csak az ABT módosítással ellátott, hanem a széria RS3-as modellekre is felszerelhető.


A sportos megjelenés az autó külsejében is tükröződik; az ABT futómű rugóknak köszönhetően például könnyebben kezelhetővé válik az autó, különös tekintettel a kanyarokra. A négy csöves, 102 mm átmérőjű kipufogó rendszer, a fekete sárvédő szélesítések szintén különlegessé teszik az RS3-ast. Ez a legújabb konstrukció szintén a vállalat 120 éves működésének köszönhető.


Az erős motor és az impozáns külső mellett a belső tér megjelenésére is nagy hangsúlyt fektetett a cég. Kifinomult, Alcanta borítást kaptak a belső elemek, ajtó panelek, a műszerfal a kesztyűtartó és egyéb belső felületek is, karbon betétekkel kiegészítve, hangsúlyozván ezzel az autó sportos karakterét. A belső teret az ABT start-stop gomb és a szőnyeg szett teszi teljessé.


Az ABT Sportsline természetesen ehhez a típushoz is kerekek széles választékát kínálja. Választható az autóhoz CR, DR, ER-C, FR és akár ER-F kerék is 19” és 20” méretekben. A felnik rendelhetőek magukban, vagy abronccsal felszerelve is, ABT szelepsapkákkal kiegészítve. Végtére is, az ABT oda figyel a legapróbb részletekre is, ha a sportosságról van szó.