Magyar
·
ABT TT RS-R: 500 LE ÉS 570 NM
500 LE ÉS 570 NM a maximális vezetési élményért

 


A gyári 2.5 literes benzines motor, amivel az Audi TT RS-t felszerelték, már önmagában lenyűgöző a 400 lőerővel (294 kW), amit nyújtani képes. Az ABT Sportsline motoroptimalizálást követően az autó teljesítménye még nagyobb mértékeket ölt, 500 lóerő (368 kW) és 570 Nm lesz. Ennek köszönhetően az ABT TT RS-R erősebb lesz, mint bármely másik hagyományos Audi TT modell, ami valaha építettek. De ez még messze nem minden, az ABT legyártott egy limitált, 50 darabos sorozatot, egy sor további optikai és teljesítménybeli kiegészítéssel.


A teljesítmény mellett a Német tuner cég figyelmet fordított az autó megjelenésére is. Az optikai kiegészítők minőségi karbon külsővel készültek, hogy gondoskodjanak az igazi ABT Audi külsőről. A karosszéria szett tartalmaz egy első lökhárítót, egy exkluzív hűtődíszrácsot, piros, RS logóval díszített kerettel, első légterelő betéteket, oldal küszöböket légterelő lapátokkal, valamint egy több részből álló hátsó kötény lemez szettet, amelyen piros TT RS-R logó jelzi, hogy egy igazi Német sportautóval van dolgunk. A rozsdamentes acél, dupla csöves kipufogórendszer gondoskodik arról, hogy a sportos külsőhöz tökéletes hang társuljon. A 20 colos, gyémánt csiszolt fényes fekete ABT Sport GR felnik pedig kihangsúlyozzák az autó igazi erejét.


Ahogyan az egy ilyen különleges modellhez illik, a TT is kapott egy exkluzív sportot belső teret, az ABT egyedi stílusában. A gyári, oldalsó ülés panelek, valamint műszer fal szélei karbon borítást kaptak. Ezzel befejezetté válik az ABT TT RS-R kiváló minőségű, sportos megjelenése, készen arra, hogy kikerüljön az országutakra.


Annak érdekében, hogy az ABT TT RS-R megfelelő vezetési élményt tudjon biztosítani, az ABT felszerelte az autót futómű rugókkal, illetve sport stabilizátorral az első és a hátsó tengelyen egyaránt. „A kompromisszumok nélküli teljesítmény növelés friss példája az ABT TT RS-R, amely kiválóan bemutatja az ABT Sportsline szemléletmódját: Mi már több mint 120 éve összpontosítunk arra, hogy ügyfeleink maradéktalanul elégedettek legyenek. Különösen nagy figyelmet fordítunk minden apró részletre, hogy biztonságos és lenyűgöző vezetési élményt nyújthassunk” – mondta Hans-Jürgen Abt.