Magyar
·
ABT T6 JUBILEUMI KIADÁS
HASZNOS ÉS VIDÁM, A TÖKÉLETES KOMBINÁCIÓ


Ez a sokoldalú VW kisbusz tavaly ünnepelte a 65. születésnapját. Azonban még így is jócskán fiatalabb mint az ABT Sportisline. A híres bajor tuner cég 120 éves múltra tekint vissza a hagyomány és innováció jegyében. Az ABT és a kisbusz sokat tettek egymásért az elmúlt évtizedekben. „A Volkswagen Bus már régi társunk, ha úgy tetszik, mind a motorsport csapat szállító járgányaként, mind a tuningolását tekintve” – mondta Hans-Jürgen Abt. Számunkra különösen fontos az új T6, fontosabb mint a családok vagy szállítmányozást végzők számára.


A legújabb modell igen sokoldalú és modern külsőt kapott, amely még különlegesebb lesz az ABT Power teljesítményének köszönhetően. A jubileumi kiadás gyári 204 LE (105 kW) ereje, 235 LE (173 kW) és 490 Nm nagyságúra nő a 2 literes bi-turbó motorok esetében. Ennek köszönhetően könnyedén bírja a terhelést! Ugyanez érvényes a „sima” 2.0 TDI motorokra, 150 LE (110 kW)-ról 180 LE (132 kW)-ra nő a teljesítményük.


Véleményünk szerint a diesel a legjobb választás a T6-os modell esetében. Magas a nyomaték, takarékos és egyenletesen adja le teljesítményét. Ezért is fejlesztett ki az ABT két fajta 2.0 TDI motorra is teljesítménynövelést, célul tűzve ki ezzel azt, hogy minél több ügyfél igényét kielégítsék. Természetesen mindkét ABT T6 verzió igen hatékony és eredményes modell lett. Továbbá a speciálisan kifejlesztett és megtervezett karosszéria tuning is nagyon jól áll az autónak. „Végtére is, miért ne lehetne az utazás és a szállítás egyszerre kényelmes és szórakoztató?” – utal ezzel arra Hans Jürgen-Abt, hogy az ABT mindig is azon volt hogy a Volkswagen buszok még gyorsabbak és sportosabbak legyenek. A sportos megjelenésért az ABT a következőkkel szolgál: négy kipufogó csöves hátsó kötény szett, hátsó szárny, hűtődíszrács, első kötény lemez és mindehhez passzoló oldalküszöbök teszik az autót még dinamikusabbá. Az ABT vagy Bilstein futómű rugóknak köszönhetően az autó alacsonyabbra is ültethető.


Minden eddig felsorolt elem tökéletesen illeszkedik a kisbuszra, de még mindig lehet fokozni annak megjelenését. Mégpedig az ABT CR vagy DR sport könnyűfém felnikkel, 19” vagy 20” méretekben, magas teljesítményű abroncsokkal felszerelve. Végtére is az ABT T6 nem egy kisautó, hanem egy szép nagy jubileumi kiadás.