Magyar
·
ABT R8 – tegyük a ritka dolgokat még különlegesebbé
ABT R8 – tegyük a ritka dolgokat még különlegesebbé

 


Azon ügyfelek számára ajánljuk az ABT termékeit, akik számára az Audi R8 V10 nem elég sportos, vagy nem elég különleges a sport autók piacán. A kiegészítőkkel felszerelve ugyanis garantáltan egy szuper sport autót kapunk. Az első és hátsó köténynek köszönhetően az ABT R8 még közelebb kerül az úttesthez. Az első, oldalsó és hátsó légterelők segítségével pedig jobb lesz az autó aerodinamikája, így fokozva még tovább a német sportautó adottságait. A sárvédő légbeömlőktől lesz teljes a kép, egy igazi versenyautó az eredmény. Természetesen a sportos külsőhöz megfelelő kerekek is járnak, ezért is került az autó alá az ABT legújabb könnyűfém felnije, a 20”-os ABT GR, fekete színben. Természetesen, igény szerint felszerelhető a 19”-os ER-F felni is az R8-hoz.


Az Audi R8 önmagában is lenyűgöző, 610 LE / 463 kW-os teljesítménnyel gördül ki a gyárból. Ehhez az ABT további 20 lóerőt képest hozzátenni, hogy a motor veszélyeztetése nélkül hozza létre ezt a szuper autót. Ez a plusz teljesítmény optimalizálja a légáramlást, továbbá lehetővé teszi a TÜV papírral rendelkező, karbon kivezetéses, rozsdamentes acél kipufogórendszer felszerelését. Egy nyitott hátsó karbon panel optimalizálja a motor hőmérsékletét, miközben növeli hátsó kilátási lehetőséget. Igazodva a mondáshoz, miszerint „Az erő semmit nem ér irányítás nélkül”, az autó új felfüggesztés kapott, ami által sikerült még tovább javítani, az amúgy is kimagasló úttartási képességet. Ez úgy tették lehetővé, hogy a futóműrugóknak, valamint az első és hátsó tengelyen precízen beállított sport stabilizátornak köszönhetően 50 kilógrammal csökkentették a jármű gravitációs súlypontját.


A sportautók legfontosabb helye, az, ami a kormánykerék mögött található, a vezetői ülés. Már a beülés előtt, az ajtónyitást követően megláthatjuk az exkluzív ABT beszállófényt. Miután helyet foglaltunk a kormány mögött láthatjuk a magas minőségű ABT logós lábtér szőnyeget, majd azonnal megakad a szemünk az elegáns, egyedi, bőr és karbon kombinációjából kialakított belső téren. Hiszen az optikai teljesítmény fokozása ugyanolyan fontos az ABT számára, mint a motor teljesítményének javítása.