Magyar
·
ABT AUDI QS3, HATÁROZOTTAN SPORTOS KÜLSŐVEL
KÜLÖNLEGES EMBEREKNEK


Amikor az ABT Sportsline egy SUV-hoz nyúl, már biztosak lehetünk abban, hogy az eredmény egy sokoldalú, dinamikus, erőteljes és lenyűgöző autó lesz. A bajor mérnökök egyaránt ellátták az autó teljesítménynöveléssel és magabiztos megjelenéssel is. Az új ABT Audi QS3 a legújabb siker. „Meg akartuk mutatni, hogy a kompakt méret, a nagy teljesítmény és a prémium felszerelések tökéletesen kombinálhatóak egymással” – mondta Hans-Jürgen Abt.


Az ABT Power-nek köszönhetően az 2 literes turbo diesel változat még erősebb lesz. A gyári 150 LE (110 kW) teljesítmény 180 LE (132 kW) mértékűre növekszik. A 184 LE (135 kW) 380Nm 2.0 TDI motor 210 LE, 154 kW, 420 Nm teljesítményre módosul az ABT-nak köszönhetően. Ennek köszönhetően az autó akkor is erősen húz majd, ha a csalás össze tagja nagy bőrönddel utazik. Ugyan ez igaz az elsőként felsorolt verzióra, ott a gyári 340 Nm, 380 Nm-re nő. Tovább fokozza az erő érzetét, ha az autó fel van szerelve ABT sport rugókkal is. Ezeknek köszönhetően az első tengely magassága 25 mm-el a hátsó tengelyé pedig 35 mm-el lesz alacsonyabb, sokkal kezelhetőbbé téve az Audit. Az autó olyan simán fogja venni a kanyarokat, mintha síneken haladna. Ha még kifinomultabban szeretné vezérelni a QS3-at, akkor dönthet az ABT állítható magasságú futóműve mellett is. Be tudja állítani az autó ültetését az alapján, ahogy vezet, első tengelyen 30-60 mm között, hátsó tengelyen pedig 40-70 mm között.


Ahhoz, hogy az Audi Q3 igazán ABT-os legyen elengedhetetlenek a karosszéria változtatások is, amelyeknek köszönhetően válik az autó sportossá és egyedivé. Az első kötény lemez, a visszapillantó tükör borítás, a feltűnő hátsó spoiler és a 4 csöves kipufogóval ellátott hátsó kötény lemez szett. Ezeknek köszönhetően az autóba kódolva lesz a sportosság. Továbbá kiegészítheti a megjelenést a tökéletesen illeszkedő ezüst, fekete vagy szürke ajtó dekor csíkokkal. A tökéletes külső utolsó eleme az ABT könnyűfém felni. Ez választható CR, DR, ER-C, és FR külsővel, különböző méretekben, különféle gumi abroncsokkal például Dunlop vagy Continental. Az ABT Sportsline nagyszerű választás, ha szeretné sportosabbá és különlegesebbé tenni Audi vagy VW SUV-ját.